MENU
Головна » 2015 » Вересень » 22 » Українці зможуть звертатися з законопроектами до Президента
21:26
Українці зможуть звертатися з законопроектами до Президента

Така пропозиція передбачена законопроектом №3109 “Про внесення змін до Закону України "Про звернення громадян" (щодо звернення громадян з електронною пропозицією законопроекту через офіційний веб-сайт Президента України)”, автором якого є народний депутат Олександр Фельдман. Зауважимо, механізм розгляду проекту аналогічний до розгляду електронних петицій на сайті Президента.
Кількість підписів для розгляду проекту нардеп обгрунтовує кількістю виборців в України та народних депутатів. Так, за його розрахунками, один народний депутат України представляє близько 81 тисячі виборців, а тому законопроектом пропонується визначити кількість підписів виборців необхідну для підтримки законопроекту – 100 тисяч.
До електронної пропозиції додаються проект закону України та пояснювальна записка. Законопроект не може стосуватись внесення змін до Конституції України, зміни території
України, питань податків, бюджету та амністії, надання згоди на обов'язковість міжнародних договорів України.
Пропозиція законопроекту, яка не набрала необхідної кількості голосів на її підтримку, після завершення строку збору підписів розглядається як звернення громадян.
У разі підтримки пропозиції законопроекту Президент України вносить в установленому порядку на розгляд Верховної Ради України відповідний законопроект. Під час підготовки до внесення на розгляд Верховної Ради України до законопроекту можуть бути внесені зміни та доповнення, але не змінюючи законопроект по суті.

http://zib.com.ua/

 

Переглядів: 599 | Додав: Voskres | Теги: громадяни і законотворчість, Законотворчість | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar