MENU
Головна » 2015 » Вересень » 22

Окружний адміністративний суд м. Києва визнав протиправними дії Кабміну із встановлення розміру прожиткового мінімуму на 2015 рік без проведення і врахування результатів науково-громадської експертизи сформованих набору продуктів харчування, набору непродовольчих товарів і набору послуг для встановлення прожиткового мінімуму.

Про це йде мова в рішенні ОАСК за позовом правозахисника, керівника проекту "Відкритий Суд" Станіслава Батрина проти Уряду України щодо незаконності прожиткового мінімуму та його перегляду. Відповідний текст рішення публікує проект “Відкритий суд”.
Так, колегія суддів Окружного адміністративного суду м. Києва під головуванням судді О.В. Кротюка постановила також наступне:
- визнати протиправними дії Кабінету Міністрів України із встановлення розміру прожиткового мінімуму в Україні на 2015 рік без проведення і врахування результатів перегляду вмісту наборів непродовольчих товарів, продуктів харчування та послуг для основ ... Читати далі »

Переглядів: 550 | Додав: Voskres | Дата: 22.09.2015 | Коментарі (0)

Правопорушення, що допущені відповідачем в іншому місці й не мають відношення до користування сторонами жилим приміщенням, не можуть враховуватися при його виселенні на підставі порушень ч.1 ст.116 ЖК УРСР (правил співжиття).

До такого висновку дійшов Вищий спецiалiзований суд України з розгляду цивiльних i кримiнальних справ у справі №6-16348 св 15 щодо виселення з житла.
Відповідно до ст. 47 Конституції України ніхто не може бути примусово позбавлений житла інакше як на підставі закону за рішенням суду.
Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції про відмову в позові та своїм рішенням задовольнив позов й виселив відповідача з квартири з підстав, передбачених ч. 1 ст. 116 ЖК України, без надання іншого житлового приміщення. При цьому суд апеляційної інстанції виходив із того, що відповідач систематично порушує правила співжиття, у зв’язку з чим неможливо іншим особам проживати з ним в одн ... Читати далі »

Переглядів: 681 | Додав: Voskres | Дата: 22.09.2015 | Коментарі (0)

Для визнання майна спільною сумісною власністю суд повинен установити не тільки факт придбання цього майна за час шлюбу, а й джерело його набуття. До такого висновку дійшов ВСУ в постанові від 1 липня 2015 року №6-612цс15,

Верховний Суд України
Іменем України
Постанова


1 липня 2015 року                             м.Київ                                                                   №6-612цс15
Судова палата у цивільних справах Верховного Суду у складі:
головуючого — Григор’євої Л.І.,
суддів: Гуменюка В.І., Лященко Н.П., Сеніна Ю.Л., Охрімчук Л.І.,
              Сімоненко В ... Читати далі »

Переглядів: 999 | Додав: Voskres | Дата: 22.09.2015 | Коментарі (0)

Така пропозиція передбачена законопроектом №3109 “Про внесення змін до Закону України "Про звернення громадян" (щодо звернення громадян з електронною пропозицією законопроекту через офіційний веб-сайт Президента України)”, автором якого є народний депутат Олександр Фельдман. Зауважимо, механізм розгляду проекту аналогічний до розгляду електронних петицій на сайті Президента.
Кількість підписів для розгляду проекту нардеп обгрунтовує кількістю виборців в України та народних депутатів. Так, за його розрахунками, один народний депутат України представляє близько 81 тисячі виборців, а тому законопроектом пропонується визначити кількість підписів виборців необхідну для підтримки законопроекту – 100 тисяч.
До електронної пропозиції додаються проект закону України та пояснювальна записка. Законопроект не може стосуватись внесення змін до Конституції України, зміни території
України, питань податків, бюджету та амністії, надання згоди на обов ... Читати далі »

Переглядів: 598 | Додав: Voskres | Дата: 22.09.2015 | Коментарі (0)

Верховний Суд України
Іменем України
Постанова


1 липня 2015 року                             м.Київ                                                                №6-745ц15
Судова палата у цивільних справах Верховного Суду у складі:
головуючого — Романюка Я.М.,
суддів: Григор’євої Л.І., Охрімчук Л.І., Яреми А.Г., Гуменюка В.І., Сеніна Ю.Л.,
               Лященко Н.П., Сімоненко В.М.,
розглянувши ... Читати далі »

Переглядів: 650 | Додав: Voskres | Дата: 22.09.2015 | Коментарі (0)